Haberler

YENI KOVİD İLACI

Covid hastalarını tedavi etmek için ilaçlara dünya çapında büyük bir ihtiyaç var.

İsrail'de geliştirilen bu tür iki ilaç, klinik deneylerde büyük umut vaat ediyor: EXO-CD24 ve Allocetra.

İsrail'in dünya lideri Covid-19 aşılarını piyasaya sürmesine rağmen , Covid hastalarını tedavi etmek için ilaçlara dünya çapında büyük bir ihtiyaç var.

İsrail'de geliştirilen bu tür iki ilaç, klinik deneylerde büyük umut vaat ediyor: EXO-CD24 ve Allocetra.

 Tel Aviv Sourasky Tıp Merkezinde geliştirilen deneysel bir inhale ilaç olan EXO-CD24, bir Faz I klinik denemesinde 30 orta ila şiddetli vakanın tümünü tedavi etti.

Hastanede son altı ayda geliştirilen EXOCD24, Covid-19 hastalarının% 5-7'sinin akciğerlerinde meydana gelen, bağışıklık sisteminin kontrolden çıkıp sağlıklı hücrelere saldırmaya başladığı “sitokin fırtınasını” durdurdu.

“Bugüne kadar, hazırlık, iki ila üç gün içinde tıbbi durumları düzelen ve çoğu üç ila beş gün içinde taburcu edilen 29 ağır hasta üzerinde büyük bir başarıyla denendi. 30. hasta da iyileşti ancak daha uzun bir süre sonra ”hastane raporları.

İlaç, hücre zarından salınan ve hücreler arası iletişim için kullanılan eksozomlara (veziküllere) dayanıyor. Ekzozomları 24CD protein ile zenginleştiriyoruz. Bu protein hücrenin yüzeyinde eksprese edilir ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde bilinen ve önemli bir role sahiptir, ”diye açıkladı. İkiden fazla süredir CD24 proteinini araştıran Prof. Nadir Arber'in laboratuvarı yöneticisi Dr. Shiran Shapira on yıllar.

Shapira, "Hazırlık, günde bir kez, sadece birkaç dakika boyunca, beş gün boyunca solunarak verilir" dedi.

Deneysel tedavinin iki benzersiz özelliği olduğunu söyledi. Birincisi, sitokinlerin aşırı salgılanmasını engellemesidir. İkincisi, doğrudan akciğerlere verilmesi ve bu nedenle enjekte edilen veya oral ilaçların neden olabileceği sistemik yan etkilerin olmamasıdır.

Tıp merkezinin Entegre Kanser Önleme Merkezi direktörü Arber, "Aşılar işlevlerini yerine getirse ve yeni mutasyonlar üretilmese bile, o veya bu şekilde korona bizde kalacaktır" dedi "Bu amaçla, benzersiz bir ilaç olan EXO-CD24 geliştirdik."

Arber, bu gelişmiş preparatın "ülkedeki her ilaç tesisinde ve kısa sürede global olarak hızlı ve verimli bir şekilde ve çok düşük bir maliyetle üretilebileceğini" sözlerine ekledi.

Tıp merkezinin CEO'su Prof. Ronni Gamzu, “Prof. Arber'in birinci aşama araştırma sonuçları mükemmeldi ve uzun yıllardır [burada] araştırdığı yönteme güvenmemizi sağladı. Daha fazla araştırma için Sağlık Bakanlığından daha fazla onay almasına şahsen yardımcı oldum. "

Allocetra

Bu arada, Enlivex Therapeutics geçen hafta şiddetli ve kritik Covid-19 hastalarında deneysel Covid-19 immünoterapi ilacı Allocetra'nın çok merkezli bir Faz II klinik denemesinden olumlu sonuçlar bildirdi.

Ekim ayında  , Allocetra ile tedaviden sonra beş Covid-19 yoğun bakım hastasının Kudüs'teki Hadassah Üniversitesi Tıp Merkezi'nden taburcu edildiğini bildirdik.

Faz II klinik denemesinde dokuz ciddi ve yedi kritik Covid-19 hastası Allocetra ile tedavi edildi. On dördü iyileşti ve ortalama 5,3 gün sonra hastaneden taburcu edildi.

Enlivex, Faz II denemesinin başlangıçta 24 hastayı kaydetmesi bekleniyordu, ancak "denemenin pozitif güvenlilik ve etkililik verilerinin beklenen hızlandırılmış düzenleyici dosyalamalarını desteklemek için erken tamamlandı" dedi.

Toplamda, 21 Faz II ve Faz Ib Allocetra denemesi hastasından 19'u iyileşti ve ortalama 5,6 gün sonra hastaneden taburcu edildi. Her iki çalışmadaki hastaların çoğunda erkek cinsiyet, obezite ve hipertansiyon gibi önceden var olan risk faktörleri vardı.

Hadassah Genel Yoğun Bakım Ünitesi başkanı ve her iki klinik araştırmanın baş araştırmacısı Prof. Vernon van Heerden, "Bugüne kadar Allocetra ile tedavi edilen 12 Covid-19 hastasından gördüğümüz sonuçlar heyecan verici" dedi.

“Hastaneden taburcu edilen Faz II hastaları şu anda sağlıklı. Bu zorlayıcı sonuçların, Allocetra'nın bu karmaşık hastalarda güvenliğini ve etkililiğini gösterdiğine inanıyoruz ve Enlivex'in ürün adayının şiddetli ve kritik Covid-19 hastalarının yanı sıra çeşitli klinik endikasyonlarda sitokin fırtınalarından ve organ işlev bozukluklarından muzdarip diğerlerinden yararlanma potansiyelini vurguladığına inanıyoruz. . "

Allocetra, Enlivex baş bilim ve tıp sorumlusu Dr. Dror Mevorach'ın iç hastalıkları başkanı ve Hadassah'ın koronavirüs servislerinden birinin araştırmasına dayanıyor. Bağışıklık sistemine dengeyi geri kazandırarak çalışır.

Mevorach, Allocetra'nın "hastaları etkileyen spesifik koronavirüs mutasyonuna ve karşılanmamış yüksek tıbbi ihtiyaçlara sahip farklı yaşamı tehdit eden, yüksek mortaliteli klinik endikasyonlara bakılmaksızın güvenli ve etkili bir tedavi olarak yararlı olabileceğini" söyledi.